Fietsnieuws

Man Op Trap

Nieuwsoverzicht

29 september 2020

Nederlands fietst gelukkig nog volop! Ondanks alle weifelende werkgevers, wel of niet deelnemen, kende de Fiets naar je Werk Dag 2020 nog ruim zestienduizend deelnemers. Weliswaar 25% minder dan in 2019, maar gezien de huidige situatie meer dan verwacht. Van dit aantal deed 15% mee met het nieuwe thuiswerkrondje.

20 augustus 2020

Ja hoor dat kan! Wij krijgen veel vragen van medewerkers die dit jaar door corona noodgedwongen thuiswerken. Mensen die balen dat ze niet mee kunnen fietsen op donderdag 24 september. Niet nodig! Wat ons betreft kun je gewoon meefietsen. Want ook als je thuiswerkt heb je beweging nodig. Dus meld je aan via onze website.

12 mei 2020

Ja, wij denken dat dat zeker kan. Graag vertellen we je hoe. De Fiets naar je Werk Dag heeft als doel om mensen naar hun werk te laten fietsen. Want fietsen is gezond én juist nu een goed alternatief voor een drukke bus, tram of trein.

26 maart 2020

Gezondheidsvrijwilligers vechten in de dorpen van Oeganda en Kenia tegen het opkomende coronavirus. Een fiets helpt deze mensen om niet alleen de verspreiding van het coronavirus in deze dorpen te vertragen, maar ook zeker om alle verkeerde informatie en angst bij de mensen weg te nemen. Coop-Africa start daarom een speciale actie op!

03 maart 2020

Hoe gezond is een elektrische fiets? Bewegen krijgt steeds meer aandacht. Dat ook elektrisch fietsen goed voor je is bewijst een recente studie van onderzoeksinstituut TNO naar de fitheid en gezondheid van mensen die hun auto vervingen door een e-bike voor woon-werkverkeer.

03 maart 2020

Nieuw in 2019 was de mogelijkheid om je bespaarde autokosten op de Fiets naar je Werk Dag te doneren aan Cycling out of Poverty. Met succes! Dankzij deze donaties zijn afgelopen jaar 100 gezondheidswerkers in Kenia uitgerust met een fiets. Een fiets maakt het mogelijk dat een gezondheidwerker niet alleen meer patiënten kan bezoeken, maar ook dat hij of zij sneller patiënten kan bereiken die verder weg wonen. En dat is van levensbelang in deze gebieden in Kenia.

03 maart 2020

De e-bike is sinds een jaar het meest verkochte type fiets. Schaften eerst vooral ouderen een e-bike, de groei komt steeds meer van jongeren en mensen van middelbare leeftijd. De grootste groei zie je echter bij jongere parttime werkende vrouwen.