Fiets naar je Werk Dag 2020: ruim 16.000 deelnemers

Man Op Trap
Hoofdbeeld Header Website

Fiets naar je Werk Dag 2020: ruim 16.000 deelnemers

29 september 2020

Nederland fietst gelukkig nog volop! Ondanks alle weifelende werkgevers door corona, wel of niet deelnemen, kende de Fiets naar je Werk Dag 2020 nog ruim zestienduizend deelnemers. Weliswaar 25% minder dan in 2019, maar gezien de huidige situatie meer dan verwacht. Van dit aantal deed 15% mee met het nieuwe thuiswerkrondje.

En wat deden werkgevers?

We zagen dit jaar weer veel foto’s en video’s voorbijkomen van werkgevers. Zij stimuleerden medewerkers actief om op 24 september op de fiets naar het werk te komen. Zie hier een paar leuke videovoorbeelden.

 

#fietsnaarjewerkdag trending topic

Heel Nederland zat op de fiets op 24 september 2020. Althans zo leek het. Want wederom was #fietsnaarjewerkdag trending topic op social media.

Bekijk alle interactie op:

Zeventig fietsen voor Oeganda

Dit jaar werden er gemiddeld meer kilometers gefietst dan vorig jaar. Het lijkt verband te houden met het toenemende gebruik van de e-bike in de samenleving. Gevolg: ook de donaties waren dit jaar hoger. In totaal werd een bedrag van € 10.405,- opgehaald. CooP Africa kan hiermee 70 fietsen aanschaffen voor boeren en kleine ondernemers in Oeganda.