16 september 2021

Fiets Naar Je Werk Dag 2021 Datum
Fiets Naar Je Werk Dag 2021 Verplaatst

Fiets naar je Werk Dag 2021 verplaatst naar 16 september

16 februari 2021

De Fiets naar je Werkdag wordt net als vorig jaar verplaatst naar september. Als organisatie verwachten wij dat het advies van thuiswerken in mei nog voor een groot gedeelte van kracht zal zijn. Daarom hebben wij besloten uit te wijken naar donderdag 16 september 2021. Het succesvolle #thuiswerkrondje gaat ook in 2021 gewoon door. De Fiets naar je Werk dag is vijftien jaar geleden in het leven geroepen als stimulans om vaker de fiets naar het werk te pakken. Juist nu is een gezonde leefstijl van belang om vitaal te blijven. Fittere medewerkers zitten bovendien vaak lekkerder in hun vel, zijn blijer en ervaren zo meer werkgeluk.

Afgelopen jaar meldden zich online meer dan zestienduizend deelnemers aan om op 24 september 2020 naar het werk te fietsen. Weliswaar 25% minder dan in 2019, maar gezien de huidige situatie nog steeds verrassend veel fietsers. Voor het eerst was het mogelijk om mee te doen met een thuiswerkrondje. Want ook thuiswerkers hebben beweging nodig. 15% van het aantal fietsers maakte hier gebruik van. Ook dit jaar zal dit weer mogelijk zijn. Hoe het werkt? Op 16 september pakt de medewerker op een passend moment de fiets en fietst een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat hij of zij normaal gesproken naar het werk zou fietsen.

Ervaring leert dat werkgevers veel waarde hechten aan deelname. Dat doen zij om verschillende redenen. Meestal leiden thema’s als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit tot deelname, maar ook duurzaamheidsdoelstellingen of parkeerproblematiek komen als beweegreden uit de bus. Net als in afgelopen jaren kunnen deelnemers met hun fietsrit Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa) steunen.

Aanmelden voor de dag is mogelijk vanaf 1 mei 2021 via onze homepage.