Ons goede doel: Cycling out of Poverty

Aanmelding Fiets Naar Je Werk Dag Header Coop Africa

Een fiets maakt het verschil

Als je naar je werk fietst, fiets je sowieso voor een goed doel. Dat ben je namelijk zelf! Maar wil je ook iets goeds doen voor een ander? Lees dan verder! Ook dit jaar ondersteunen wij namelijk op 19 mei met de Fiets naar je Werk Dag de Bike4Work projecten van de Nederlandse organisatie Cycling out of Poverty (CooP-Africa) in Oeganda en Kenia. Een organisatie die ondernemers in deze landen voorziet van een fiets. Hoe simpel kan het zijn? Maar het zorgt direct voor een groot verschil en verhoogt de levensstandaard van vele gezinnen.

Ons project richt zich op de informele sector. Deze zorgt voor 75% van de werkgelegenheid in Oeganda en neemt al jaren toe. Een groot deel bestaat uit straatverkopers. Straatverkopers zijn een integraal onderdeel van stedelijke economieën over de hele wereld en bieden gemakkelijke toegang tot een breed scala aan goederen en diensten. Ze verkopen alles, van verse groenten tot bereid voedsel, van melk tot kleding en handwerk, van keukengerei tot de krant. En bieden services van autoreparaties tot messenslijpen, van transport tot grasmaaien.

Vijftig fietsen in 2022!

In 2022 is ruim € 7.000,- gedoneerd aan CooP Africa! Met dit bedrag zijn in Oeganda 46 fietsen (bak)fietsen gemaakt in de plaatselijke fietsfabriek. De uitreiking aan zorgmedewerkers en kleine ondernemers is ieder jaar een feest. Wij zijn trots dat dit met behulp van alle deelnemers aan de Fiets naar je Werk Dag 2022 weer is gelukt. Voor 2023 hopen we nog meer mensen in Oeganda en Kenia blij te kunnen maken. Doe je mee?

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken