Ons goede doel:

Cycling out Poverty

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Een fiets maakt het verschil

Als je naar je werk fietst, fiets je sowieso voor een goed doel. Dat ben je namelijk zelf! Maar wil je ook iets goeds doen voor een ander? Lees dan verder! Met de Fiets naar je Werk Dag ondersteunen wij de Bike4Work projecten van de organisatie Cycling out of Poverty (CooP-Africa) in Oeganda en Kenia. Een organisatie die ondernemers in deze landen voorziet van een fiets. En dat verhoogt direct de levensstandaard van vele gezinnen.

 

Honderd fietsen in 2023!

 

In 2023 is 14.961,40 euro gedoneerd aan CooP Africa. Hiermee kunnen we dit jaar 100 zorgverleners, boeren en ondernemers in Oeganda en Kenia uitrusten met een fiets voor verbeterde toegang tot onderwijs, zorg, werk en inkomen. Dat is twee keer zoveel dan in 2022. En daar zijn we erg trots op en dankbaar voor. De uitreiking van de fietsen is ieder jaar weer een feest. Bekijk hier de uitreiking van vorig jaar. Voor 2024 hopen we nog meer mensen blij te kunnen maken. 

Wie is Cycling out of Poverty?

Cycling out of Poverty (CooP-Africa) is een stichting gevestigd in Nederland met partnerorganisaties in België, Kenia en Oeganda, die samen het Cycling out of Poverty netwerk vormen. Met fietsen verbeteren zij toegang tot basisbehoeften en -diensten, zoals onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen. En dat draagt bij aan het ontwikkelen van een fiets ecosysteem voor inclusieve, veilige, veerkrachtige en duurzame steden (of gemeenschappen).

 

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken