Voor werkgevers

Header FNJWD Voor Werkgevers

Meedoen als werkgever!

Wil je graag meedoen als werkgever? Doen! Ook al werken op 16 september 2021 minder medewerkers op locatie dan voor de coronacrisis. De Fiets naar je Werk Dag blijft een mooie stimulans om op die dag de fiets te pakken. Meedoen is heel eenvoudig. Het draait in eerste instantie alleen om communicatie. Het allerbelangrijkste is om je medewerkers die op locatie of thuis werken via je interne communicatiekanalen attent te maken op de dag en ze te stimuleren om te gaan fietsen.

Daarnaast kun je de dag zelf op het werk aankleden zoals je zelf wilt. Wij geven je graag hiervoor wat tips ter inspiratie. Ook leuk om jullie volgers op social media te laten weten dat je meedoet. Gebruik hiervoor de hashtag #fietsnaarjewerkdag en vergeet ons niet te taggen.

 

Praktisch communicatiepakket

Ter ondersteuning bieden wij je jaarlijks een praktisch "Fiets naar je Werk Dag" communicatiepakket voor de communicatie naar je medewerkers. Het pakket bestaat onder andere uit een vijftal korte teksten voor intranet, een langere tekst, een interessant interview met Erik Scherder, een video, poster, logo, foto's en een persbericht. Veel succes alvast! En...vergeet jezelf niet aan te melden.

Download communicatiepakket 'Fiets naar je Werk Dag'

Ideeën ter inspiratie

  • Organiseer die dag een fiets afhaalontbijt voor alle fietsende medewerkers.
  • Ontvang alle fietsers feestelijk met koffie, thee of een lekkere smoothie bij aankomst.
  • Nodig een rijwielhandelaar uit de buurt uit voor kleine fietsreparaties of deel fietsvouchers uit voor een fietskeuring in de rijwielzaak.
  • Organiseer die dag een webinar met een toonaangevende spreker voor een verhaal over bewegen, sporten en eten.
  • Verdubbel het bedrag dat werknemers voor het goede doel fietsen ter stimulans.
  • Vraag thuiswerkende medewerkers ook mee te doen met het #thuiswerkrondje en verzamel hiervan foto's en filmpjes voor je interne communicatiekanalen. Wellicht met een leuke prijs als beloning.

Wat deden werkgevers in 2020?

  • Synerlogic versierde de fietsenstalling voor haar medewerkers, legde Snelle Jelles klaar als traktatie, liet een fietsenmaker kleine reparaties uitvoeren en deelde via hem handige zadelhoesjes uit. 
  • Groningen Bereikbaar deelde gezonde broodjes uit aan forenzen en studenten.
  • Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam ontving haar medewerkers 's ochtends in de fietsenstalling met een smoothie en flesje water.
  • Bij het UMCG in Groningen was een fietsenmaker aanwezig voor een najaarsbeurt.  

Steun kleine ondernemers in Afrika

Luuk Eickmans is directeur van Cycling out of Poverty het goede doel van dit evenement. Ook jij als werkgever kunt dit initiatief omarmen.

Alle fietsende deelnemers hebben de mogelijkheid om na hun aanmelding een bedrag te doneren via een Tikkie. Geef jij als werkgever het goede voorbeeld? Doneer nu en help kleine ondernemers in Oost-Afrika aan een fiets. Voor € 150,- heeft één ondernemer al een fiets en daarmee een beter leven en meer inkomsten!

Doneer en steun kleine ondernemers in Oost-Afrika