Voor werkgevers

Header FNJWD Voor Werkgevers

Meedoen als werkgever!

Wil je ook als werkgever je medewerkers op 25 mei extra stimuleren om naar het werk te fietsen? Leuk, doen! Meedoen als werkgever is heel eenvoudig. Het draait in eerste instantie alleen om communicatie. Het allerbelangrijkste is om je medewerkers via je interne communicatiekanalen attent te maken op de datum en alvast voor enthousiasme te zorgen. Wij helpen je een handje met ons handige communicatiepakket wat je hieronder kunt downloaden.

De dag zelf kun je aankleden zoals je zelf wilt. Ieder jaar worden wij weer verrast door allerlei mooie initiatieven. Wij geven je graag wat tips ter inspiratie, maar houd ook onze socials hiervoor in de gaten. Wil je delen dat je meedoet? Gebruik dan de hashtag #fietsnaarjewerkdag en vergeet ons niet te taggen.

In aanloop naar het evenement toe inspireren wij je als werkgever ook graag met allerlei korte after lunch webinars over fietsen naar het werk en de bijbehorende fietsregelingen. Schrijf je direct in en verzeker je van je plek.

Praktisch communicatiepakket 2023

Ieder jaar stellen wij voor jou als werkgever een praktisch "Fiets naar je Werk Dag 2023" communicatiepakket samen voor de communicatie naar je medewerkers. Dit pakket bestaat uit foto's, logo's, een leaflet en diverse teksten voor intranet, nieuwsbrieven of waar je het maar voor in wilt zetten. Ook zijn enkele teksten in het Engels beschikbaar. Vul je gegevens in en download onze communicatietools.

Waarom heb jij nog geen fietsplan?

 • 11 mei 2023 13.30 uur 

Met een fietsplan laat je als werkgever zien dat je geeft om je medewerkers. Je wilt immers dat ze vitaal blijven, dat ze zich duurzaam kunnen voortbewegen en dat ze zich hierin financieel ondersteund voelen. Tegenwoordig hoort ook dat bij goed werkgeverschap. 

Meld je nu aan voor ons gratis After Lunch webinar. In een klein half uurtje praat Margreet van Breemen je helemaal bij. Zij zet alles duidelijk voor je op een rijtje en beantwoordt je eventuele vragen.

Ik ben erbij!
Fvszomer(54)

Agenda After Lunch Webinars

 • De winst van werken in beweging | Femke Hulshof | 13 april 2023
  Wist je dat? Het stimuleren van actieve mobiliteit onder medewerkers ertoe kan leiden dat zij vaker gaan fietsen of lopen en vaker de trap pakken of wandelend vergaderen.

  Wat zijn dan de voordelen voor jou als werkgever? Zijn werknemers die meer bewegen voor, tijdens of na het werk fitter? Hebben ze een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit? Spreker Femke Hulshof heeft samen met monetair onderzoeksbureau Decisio dit in kaart gebracht. 

  Aanmelden
 • Als vaker fietsen naar het werk het doel is | Edith van der Linde | 25 april 2023

  Medewerkers die regelmatig bewegen voelen zich doorgaans vitaler en zijn daardoor productiever. Gezonde medewerkers vormen de spil van een gezond bedrijf. Fietsen naar het werk is laagdrempelig, helpt ontspannen en houdt stress weg. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers de fiets kiezen om naar het werk te reizen? En hoe zorg je dat ze blijven fietsen?

  Aanmelden
 • Hoezo heb jij geen fietsplan? | Margreet van Breemen | 11 mei 2023

  Je wilt laten zien dat je geeft om je medewerkers. Dat ze vitaal blijven en zich duurzaam voort kunnen bewegen. Maar past het fietsplan bij jou? En welke voordelen brengt het fietsplan fiscaal met zich mee.

  Aanmelden

 • Iedere werkgever kan een aantrekkelijke fietsregeling aanbieden | Wilco Dijkstra | 16 mei 2023
  Een fietsregeling aanbieden kan zonder kosten, binnen de WKR maar ook buiten de WKR. Waarom kiezen werkgevers voor een leasefietsregeling en het fietsplan? Wat heeft deze combinatie als meerwaarde?

  Aanmelden
Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Ideeën ter inspiratie

 • Organiseer die dag een fietsontbijt voor alle fietsende medewerkers.
 • Ontvang alle fietsers feestelijk met koffie, thee of een lekkere smoothie bij aankomst.
 • Nodig een rijwielhandelaar uit de buurt uit voor kleine fietsreparaties of deel fietsvouchers uit voor een fietskeuring in de rijwielzaak.
 • Organiseer die dag een webinar met een toonaangevende spreker voor een verhaal over bewegen, sporten en eten.
 • Verdubbel het bedrag dat werknemers voor het goede doel fietsen ter stimulans.
 • Vraag thuiswerkende medewerkers ook mee te doen met het #thuiswerkrondje en verzamel hiervan foto's en filmpjes voor je interne communicatiekanalen. Wellicht met een leuke prijs als beloning.

Steun kleine ondernemers in Afrika

Luuk Eickmans is directeur van Cycling out of Poverty het goede doel van dit evenement. Ook jij als werkgever kunt dit initiatief omarmen.

Alle fietsende deelnemers hebben de mogelijkheid om na hun aanmelding een bedrag te doneren via een Tikkie. Geef jij als werkgever het goede voorbeeld? Doneer nu en help kleine ondernemers in Oost-Afrika aan een fiets. Voor € 150,- heeft één ondernemer al een fiets en daarmee een beter leven en meer inkomsten!

Doneer en steun kleine ondernemers in Oost-Afrika