Voor werkgevers

Header FNJWD Voor Werkgevers

Meedoen als werkgever!

Wil je graag meedoen als werkgever? Doen! Ook al werkt op 24 september nog maar een beperkt aantal medewerkers op locatie. De Fiets naar je Werk Dag blijft een mooie stimulans om op die dag de fiets te pakken. Meedoen is heel eenvoudig. Het draait in eerste instantie alleen om communicatie. Het allerbelangrijkste is om je medewerkers die op locatie of thuis werken via je interne communicatiekanalen attent te maken op de dag en ze te stimuleren om te gaan fietsen.

Daarnaast kun je de dag zelf op het werk aankleden zoals je zelf wilt. Mits binnen de richtlijnen van de RIVM natuurlijk. Wij geven je graag hiervoor wat tips ter inspiratie. Ook leuk om jullie volgers op social media te laten weten dat je meedoet. Gebruik hiervoor de hashtag #fietsnaarjewerkdag en vergeet ons niet te taggen.

 

Download ons communicatiepakket

Ter ondersteuning bieden wij je een communicatiepakket aan met een poster, concept persbericht, logo en concept tekst voor intranet of een interne nieuwsbrief.

Een paar ideeën

 • Organiseer die dag een fiets afhaalontbijt voor alle fietsende medewerkers.
 • Ontvang alle fietsers feestelijk met koffie, thee of een lekkere smoothie bij aankomst.
 • Nodig een rijwielhandelaar uit de buurt uit voor kleine fietsreparaties of deel fietsvouchers uit voor een fietskeuring in de rijwielzaak.
 • Organiseer die dag een webinar met een toonaangevende spreker voor een verhaal over bewegen, sporten en eten.
 • Verdubbel het bedrag dat werknemers voor het goede doel fietsen ter stimulans.
 • Vraag thuiswerkende medewerkers ook mee te doen met het #thuiswerkrondje en verzamel hiervan foto's en filmpjes voor je interne communicatiekanalen. Wellicht met een leuke prijs als beloning.

Steun kleine boeren in Afrika

Luuk Eickmans is directeur van Cycling out of Poverty het goede doel van dit evenement. Ook jij als werkgever kunt dit initiatief omarmen.

Alle fietsende deelnemers hebben de mogelijkheid om na hun aanmelding een bedrag te doneren via een Tikkie. Geef jij als werkgever het goede voorbeeld? Doneer nu en help kleine boeren in Oost-Afrika aan een fiets. Voor € 150,- heeft één boer al een fiets en daarmee een beter leven en meer inkomsten!

Doneer en steun boeren in Oost-Afrika

Voorbeelden uit 2019

 • Medewerkers van de provincie Zuid-Holland werden getrakteerd op de inspirerende film Why we cycle.
 • Bij Goedopweg in Utrecht kon je een teamuitje winnen door gezamenlijk met je collega's te gaan fietsen en een foto te posten.
 • Ziekenhuis Tjongerschans ontving haar medewerkers 's ochtends in de fietsenstalling met een gezonde lekkernij.
 • De Maripaan Groep uit Groningen stimuleerde medewerkers te gaan fietsen met een donatie van € 1 per fietsende medewerker aan Cycling out of Poverty.
 • Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en IenW in Den Haag was een rijwielhandelaar aanwezig voor kleine reparaties en fietscontroles.