Coop-Africa start extra actie tegen coronavirus

Coop Africa In Actie Tegen Coronavirus

Coop-Africa start extra actie tegen coronavirus

26 maart 2020

Zoals je wellicht weet help jij met je aanmelding en donatie voor de Fiets naar je Werk Dag 2020 boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda via het Bike4Work programma letterlijk en figuurlijk in het zadel. Coop-Africa voorziet deze mensen met speciale fietsen zodat zij gemakkelijker op diverse markten hun waren kunnen verkopen.

Helaas heeft het coronavirus in de afgelopen dagen ook Kenia en Oeganda bereikt. Scholen zijn ook daar gesloten en mensen moeten thuis blijven. In deze gebieden speelt steeds vaker ‘nepnieuws’ op, met als gevolg dat er veel angst en onacceptabel gedrag heerst. Vanuit hun Bike4Care programma is Coop-Africa daarom een speciale actie gestart om gezondheidsvrijwilligers zo snel mogelijk van een fiets te voorzien. In deze zware tijd voor de wereld nemen deze vrijwilligers de belangrijke taak op zich om de bevolking ter plaatse te informeren over wat zij wel, maar vooral ook wat zij niet mogen doen om het virus nog verder te verspreiden.

Om het Bike4Care programma sneller uit te rollen roept Coop-Africa ook jullie hulp in! Help deze gezondheidsvrijwilligers om de verspreiding van het coronavirus in deze dorpen te vertragen, maar ook zeker om alle verkeerde informatie en angst bij de mensen weg te nemen.